Korisni saveti kako da odgušite kanalizaciju

U ovom postu analiziraćemo najčešće uzroke koji dovode do zagušenja kanalizacije i razmotrićemo koje opcije nam predstoje kako bi taj problem i rešili. Najbitnija činjenica jeste ta da treba voditi računa o tome da ne treba dozvoljavati da nam kroz kanalizacione cevi sa vodom prolaze razne nečistoće koje mogu dovesti do zagušenja. Prvenstveno ovde mislim na razne predmete (ne morate ubacivati u wc šolju razne brijače, četkice, zapušače i ostale slične stvari :) koje bi samo vama mogle da padnu na pamet ). Naravno, lako je meni sada da se pravim pametan. Da vidimo mi na koji način možete odgušiti odvod kanalizacije kada se to već desi.

Kada vam se desi da se zagušio odvod kanalizacije prvo što ćete uraditi jeste da ćete u google ukucati kako da odgušim kanalizaciju ili na primer kako da odgušim odvod itd. Vi možda pokušate i sa zapušila mi se kanalizacija šta da radim. Nadam se da ćete tom prilikom imati toliko sreće da naletite na ovaj post koji vam može pomoći da maltretiranje svedete na minimum. Razmotrite problem i procenite da li ga možete rešiti sami, a ukoliko ne možete mi smo tu uvek za vas.

Zapušena sudopera

Zagusena sudoperaŠta da radite u slučaju da neće da ide voda u sudoperi. Odlično, rešenje je tu. Više ne morate da se zamarate pranjem sudova :) Međutim, ukoliko su se sudovi baš nagomilali morate reagovati. Jedino što vi možete proveriti jeste sifon koji se nalazi u sudoperi i koji je potrebno skinuti i očistiti od masnih naslaga i kamenca. Naravno vodite računa gde ćete naslage odbaciti, kako ne biste recimo zagušili lavabo :) . Nemojte sipati razne kiseline ukoliko je došlo do zapušenja jer će te na taj način samo pogoršati stanje začepljenja. Poželjno je sa vremena na vreme koristiti efikasna sredstva u tečnom stanju za čišćenje odvoda kako bi preventivno preduzeli mere zaštite od zagušenja odvoda.

Zapušena WC šolja

Zapušena wc solja Savetujem vas da ne pokušavate da otpušite wc šolju na način na koji je to neko pokušao na slici. Ne verujem da bi vam to uspešno pošlo za rukom, mada ako je neko i probao slobodno u komentarima može podeliti svoja iskustva. Dobro, a kako da otpušim wc šolju reci već jednom i ne pravi se pametan. Možete pozvati nas i mi ćemo vam to rešiti za nekoliko minuta :). Međutim, pre nego što nas pozovete ukoliko želite sami da pokušate da rešite problem ja ću vam sugerisati šta najčešće može da izazove zagušenje odvoda wc šolje i na koji način da pokušate samostalno da uklonite blokadu. U većini slučajeva je potrebno skidati wc šolju tako da vam je bolje da nas pozovete i priupitate za savet.

Leave a Reply

Scroll To Top